Гранд Тур на Тунис с остров Джерба!

Гранд Тур на Тунис с остров Джерба! 7 закуски, обяда и вечери в Сус, Тозьор, Дуз, Джерба, Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, Самолетни билети, предствител, трансфери!

Споделете с приятели

Оферта

Гранд Тур на Тунис с остров Джерба! 7 закуски, обяда и вечери в Сус, Тозьор, Дуз, Джерба, Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, Самолетни билети, предствител, трансфери!

Общи условия

Дати:

25/05/2021 -  01/06/2021

21/09/2021 - 28/09/2021

 

Преди да заплатите трябва да проверите възможните свободни дати за настаняване и да направите резервация!

0895/ 653 544,0897/944043

 

цена : 1412 лв  1,214 лв на човек

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:    

• Самолетен билет с директен чартърен полет в двете посоки;
• Летищни такси;
• 2 нощувки в хотел El Mouradi Gammarth 5* или подобен в Тунис;
• 2 нощувки в хотел El Mouradi Palace 5* или подобен в Сус;
• 1 нощувка в хотел El Mouradi Touzeur 4* или подобен в Тозьор;
• 1 нощувка в хотел El Mouradi Douz 4* или подобен в Дуз;
• 1 нощувка в хотел El Mouradi Djerba Meznel 4* или подобен в Джерба;
• 7 закуски, обяда и вечери;
• Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран;

• Описаната туристическа програма;

  Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид с включен обяд 

• Всички екскурзии по програмата се провеждат с местен лицензиран екскурзовод;

• Представител на туроператора с български език за целия престой;

 •Всички обиколки, посещения и екскурзии се провеждат с лицензиран автобус

• Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро и асистанс;
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ  ВКЛЮЧВА:   
• Допълнителните екскурзии на място и разходите от личен характер;
• Доплащане за медицинска застраховка за 8 дни за лица от 65 до 75 г: 5 евро; за лица от 75 до 80 г: 12 евро;
• Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Лев Инс''; - препоръчваме такава застраховка!
• Горивна такса, ако има 

 

Полетна информация за дата на заминаване: 25.05.2021 г.
Превозвач: BH Air-Balkan Holidays Air 
BGH2017: София – Енфида-Хамамет 08:00 – 08:20;
BGH2018: Енфида-Хамамет – София 09:10 – 13:30;

 

Полетна информация за дата на заминаване: 21.09.2021 г.:
BGH2017: София – Енфида-Хамамет 15:30 – 15:50;
BGH2018: Енфида-Хамамет – София 16:40 – 21:00;
*Полетното разписание (подлежи на препотвърждение)

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- Авансово плащане от 10 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването.
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

 

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата е EUR/USD e 1.18.
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Енфида-Хамамет са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.


ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Важно: За Деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Важна информация: За пътуване до Тунис се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.


Забележки:  
>>Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 30 души
>>Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
>>няма визови, санитарни или други специфични изисквания
Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора, като лоши метеорологични условия или подобни.

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване

За партньора

Гранд Тур на Тунис с остров Джерба - Програма

Ден
1

София - Летище Енфида - Тунис

Balkan Holidays Air
Заминаване Sofia Airport 25/05/2021 - 15:20
Пристигане Enfidha–Hammamet International Arpt 25/05/2021 - 15:30

Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Енфида изпълняван от BH Air с номер на полета BGH3017. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотел El Mouradi Grammath 5* или подобен. Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден
2

Тунис - Бардо - Картаген - Сиди Бу Саид - Тунис

След закуска посещение на столицата на страната - на град Тунис. Свободно време за разходка в медината – старата част на града, едно от най-старите и автентични места на столицата, където са разположени множество дворци, джамии, мавзолеи, медресета, фонтани и магазини. През 1979 г. медината е внесена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на музея Бардо, известен с богатата си колекция от мозайки. Обяд(без включени напитки). След обяд посещение на Картаген – един от най-славните древни градове на Средиземноморието. Основан от финикийците през 9 в. пр.н.е., разрушен и построен отново от римляните през 2 в. пр.н.е., днес Картаген е модерно предградие на Тунис и средище на архитектурни забележителности под закрилата на ЮНЕСКО. Останки от античния Картаген се простират до град Тунис. Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид- едно от най-красивите градчета в Тунис с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството...Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата и на зашеметяващите гледки от терасите на Сиди или да опитате в ориенталско кафене с наргиле местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки…, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела. Прибиране в хотел El Mouradi Grammath 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден
3

Тунис - Тубурбо Маджус - Дуга - Сус

След закуска отпътуване за Сус през Дуга. По път посещение на древно римският град Тубурбо Маджус. Продължаване към Дуга. Посещение на архелогическия комплекс Дуга – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Простиращ се на площ от над 70 хектара, Дуга е един от най-забележителните археологически обекти и най-запазеният древноримски град в Тунис. Тук могат да се видят паметници, датиращи от 2-3 век, сред които 3,500-местен амфитеатър, капитол, храмът на Юнона Целестис. Обяд. След обяд продължаване към Сус. Пристигане в Сус и настаняване в хотел El Mouradi Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден
4

Сус - Кайруан - Тозьор

След закуска отпътуване за Тозьор през Кайруан. Пристигане в Кайруан. четвъртият по святост град за мюсюлманите.. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура. /Джамията е затворена за посетители и се вижда само отвън/ Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Продължаване към Гафса. Пристигане в Гафса и обяд в хотел Gafsa Palace 5*. След обяд потегляне към Тозьор. Пристигане в град Тозьор и настаняване в хотел El Mouradi Tozeur 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден
5

Тозьор - Шот ел Джерид - Нафта - Дуз

След закуска възможност за допълнителна екскурзия „4Х4 до планинските оазиси Чебика и Тамерза“. Обяд. След обяд отпътуване за Дуз през соленото езеро Шот ел Джерид. Пристигане в Дуз – град разположен на границата със Сахара и известен като вратата към Сахара, където пясъчните дюни и букети от палмови дръвчета се редуват по пътищата, бавно завладявани от пустинния пясък. Настаняване в хотел El Mouradi Douz 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден
6

Дуз - Матмата - Меденин - Джерба

След закуска отпътуване за Матмата. Пристигане в Матмата. Посещение на къщите на троглодитите в Матмата – поздемно берберско селище, което е все още населено от местни жители. Отпътуване към Джебра, по път спирка и разглеждане на Ксари в Меденин. Пристигане в Джебра и настаняване в хотел El Mouradi Djerba Menzel 4* или подобен. Обяд. След обяд обиколка на остров Джебра - нaй-големият средиземноморски остров на Африка с площ от 514 кв.км. Днес островът е свръзан с континенталната част на страната чрез 7 километров пътен участък, който е бил изграден от древните римляни. Посещение на Гелала - малък град, разположен на южното крайбрежие на остров Джерба, известен със своите глинени съдове, откъдето идва името му, което в превод означава „грънчари“. След това посещение на град Хумт Сук – столицата на острова. Градът е известен със своите колоритни и оживени пазари за традиционни обувки, текстил, сребърни и кожени изделия и ръчно изрисувани керамични съдове. Вечеря и нощувка.

Ден
7

Джерба - Габес - Ел Джем - Сус

След закуска отпътуване за Габес - единственият морски оазис в Средизмно море, разположен на брега на Габеския залив. Пристигане в Габес и посещение на местния пазар Соук Джара. Отпътуване за Ел Джем през Ел Махрес със спирка за обяд в хотел Tamaris. Пристигане в Ел Джем. Посещение на третият по големина в Света римски амфитеатър, най-добре запазен и най-голям в Северна Африка, където се организирали зрелищни боеве с хора и животни. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни. Отпътуване за Сус с кратка спирка на Порт ел Кантауи. Настаняване в хотел El Mouradi Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден
8

Сус - Летище Енфида - София

Balkan Holidays Air
Заминаване Enfidha–Hammamet International Arpt 01/06/2021 - 16:30
Пристигане Sofia Airport 01/06/2021 - 20:30

Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Енфида-Хамамет за директен чартърен полет за София, изпълняван от Авиокомпания BH Air с номер на полета BGH3018. Кацане на летището в София.

Включва
Контакти
Партньор: Ейнджъл Травел -ООД
Адрес: София ул. ''Пиротска'' 87
Работно време: Пн.10:00 - Пт.18:00
Телефони: 0895653544; 0897944043
Разгледай останалите оферти
© 2014-2020 bestprice.bg All rights reserved